• Hosť (Ján)

"Na nás sudcoch je, aby sme žiadnym tlakom a zásahom do výkonu súdnictva ani zo strany vlády a politikov nepodľahli."
    A presne preto ste sa pani Javorčíková spojila s politikmi a vytvorili ste toto vaše združenie.

• Hosť (Katarína Javorčíková)

Odpoveď na: Ján

Vážený hosť,
    máte právo na názor, aký ste vyslovili.
    Zaujímali by ma (nás) jeho dôvody. Ak si trochu len na tejto stránke zalistujete do histórie, zistili by ste, že takmer všetci zakladajúci členovia ZOJ boli súčasťou Združenia sudcov Slovenska (ZSS), mnohí v aktívnych funkciách. Dôvody pre ktoré sme okolo roku 2009 zo ZSS vystúpili boli také, že nebolo schopné reagovať na dianie v justícii v období tzv. vrcholnej harabinizácie. Vtedy boli najhoršie šikanózne disciplinárky voči sudcom, ktorí si to dovolili verejne kritizovať. Boli medzi nimi také osobnosti ako Juraj Majchrák, Milan Ružička, Jozef Kandera, Anka Benešová, Kristína Glezgová, a iní, ktorí patrili k tým najlepším, ktorých justícia mala. Ja sama som bola vystavená šikane ne pracovisku, čelila som trestným oznámeniam a strate svoje špecializácie. Celých 25 rokov čo pracujem na krajskom súde, som bola v tvrdom výkone súdnictva a funkcie som mala len volené sudcami v sudcovskej samospráve. Rovnako je to u drvivej väčšiny všetkých sudcov, ktorí sú v ZOJ.
    Pýtam sa preto pre aké výhody a konkrétne s ktorými politikmi sme sa spojili? Ak poviete, že s pravicou, teda Lipšicom, Žitňanskou, Radičovou a pod., pýtam sa prečo by sme to robili a čo sme z toho mali? Prečo by sme sa potom v situáciách, ktoré si to podľa nás vyžadovali otvorene postavili proti nim, keď chceli sudcom znížiť platy, keď ich chceli testovať cez polygraf, zaviesť bezpečnostné previerky aktívnym sudcom alebo keď sme sa odmietli elektronicky pospisovať s našimi osobnými údajmi?
    Môžeme o tom otvorene diskutovať, nech sa páči....
    Katarína Javorčíková

• Hosť (Dalibor Kotacka)

Odpoveď na: Katarína Javorčíková