Language Switcher

Vyberte váš jazyk

V ostatných dňoch viaceré médiá priniesli informáciu o údajnom nevhodnom správaní sudcu jedného z bratislavských súdov počas rozhodovania o väzbe. Predsedníčka Súdnej rady Slovenskej republiky Marcela Kosová vo svojom vyjadrení odmietla komentovať túto informáciu s tým, že trestné konanie sa vedie v pojednávacej miestnosti. 

 

Boli to však predsedníčka súdnej rady spolu s jej podpredsedníčkou, ktoré v minulosti vyslovovali veľmi rezolútne stanoviská na adresu sudkyne Špecializovaného trestného súdu Pamely Záleskej, ktorú jeden z obžalovaných obvinil z údajného zabránenia v podaní lieku v priebehu pojednávania. 

 

Naša iniciatíva vo svojich stanoviskách opakovane zdôrazňovala, že súdna rada sa má ozvať k bezdôvodným mediálnym útokom na sudcov. Nevyhnutné však je, aby tak robila konzistentne a nevytvárala dojem, že sudcov rozdeľuje na dve kategórie.

 

 

JUDr. Katarína Javorčíková

hovorkyňa ZOJ

 

V Bratislave 13. septembra 2024

Na našej webovej stránke používame cookies. Niektoré z nich sú nevyhnutné pre fungovanie stránky, zatiaľ čo iné nám pomáhajú zlepšovať túto stránku a používateľské prostredie. Môžete sa sami rozhodnúť, či chcete cookies povoliť alebo nie. Upozorňujeme, že pri odmietnutí možno nebudete môcť využívať všetky funkcie stránky.