Language Switcher

Vyberte váš jazyk


Najvyšší správny súd Slovenskej republiky. Foto: TASR/Jaroslav Novák

standard.sk | TASR

Rozhodol o tom odvolací disciplinárny senát Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR, ktorý potvrdil zníženie funkčného platu sudcovi Daliborovi Miľanovi.

Ako ozrejmil Michal Milla z generálneho sekretariátu Kancelárie NSS SR, disciplinárny senát v prvostupňovom rozhodnutí zo 14. novembra 2023 uložil sudcovi Daliborovi Miľanovi disciplinárne opatrenie vo forme zníženia funkčného platu o 50 percent na obdobie troch mesiacov.

Navrhovateľka – predsedníčka Okresného súdu Zvolen, sa proti tomuto rozhodnutiu odvolala a navrhla, aby bol disciplinárne obvinený Miľan uznaný vinným a aby mu bolo uložené najzávažnejšie disciplinárne opatrenie, odvolanie z funkcie sudcu.

Sudcu Miľana už v minulosti uznal disciplinárny senát NSS v inom prípade vinným z pokračovacieho závažného disciplinárneho previnenia, keď si v čase pandémie viackrát odmietol prekryť na pracovisku horné dýchacie cesty.

Senát mu na rok znížil plat o 60 percent. Voči rozhodnutiu sa aj vtedy odvolala predsedníčka zvolenského súdu, ktorá navrhovala Miľanovo odvolanie z funkcie sudcu. Odvolací senát NSS však odvolanie taktiež zamietol a potvrdil zníženie platu.

Na našej webovej stránke používame cookies. Niektoré z nich sú nevyhnutné pre fungovanie stránky, zatiaľ čo iné nám pomáhajú zlepšovať túto stránku a používateľské prostredie. Môžete sa sami rozhodnúť, či chcete cookies povoliť alebo nie. Upozorňujeme, že pri odmietnutí možno nebudete môcť využívať všetky funkcie stránky.